Givetvis är jag fullt medveten om att allt Eloy fördärvar är mitt fel, men om man inte kunnat se det från den komiska sidan så hade man nog gått under. Jag blir givetvis aldrig arg på Eloy utan det är oftast tvärtom, jag blir arg på mig själv som inte kunde förutse detta. Det är mycket utöver detta som Eloy haft itu, men det är inte alltid man kommer på att fota det.

Jag hoppas verkigen inte att detta avskräcker dig som planerar att köpa en papegoja. Men du måste vara medveten om att du kommer att få mycket fördärvat, mycket itu bitet, samt det blir mycket att städa upp efter allt bus som en papegoja kan hitta på med. Är man inte beredd på det så skall man kanske se sig om efter att annat djur, för att stänga in sin papegoja in sin bur är inget man bör göra. Får papegojan välja så är den med dig 24/7 och att låta den få så många timmar med dig som möjligt är en självklarhet. :-)


2013 02 11

Bus: Se vad jag kan ha itu för olika saker.
Skada: Jopp, det var helt innan.
Vad: Delvis mitt fel, snubblade till när jag försiktigt skulle närma mig Eloy för att lyfta bort han från bokhyllan. Givetvis trodde han att jag skulle stjäla hans nya leksak och försökte flyga iväg med den. Fatet var Japansk och gammalt..
Kostnad: 600:-2013 02 06

Bus: Se vad jag kan äta för olika material.
Skada: Åt upp några foton.
Vad: Stå inte i köket och sortera foto och lämna sen rummet en stund för att det ringde i telefonen.
Kostnad: 10:-2012 12 07

Bus: Se vad jag kan äta för olika material.
Skada: Har varit en kylskåpsmagnet.
Vad: Har ingen aning om hur han fick ner den från kylspåpet, men ingen förundrar mig längre..
Kostnad: 10:-2012 10 20

Bus: Se vad jag kan äta för olika material.
Skada: Fjärrkontrollsknappar gick ju ner dom med.
Vad: Skyll dig själv matte!
Kostnad: 0:- Den funkar ju fortfarande.2012 10 11

Bus: Se vad jag kan äta för olika material.
Skada: Stoppningen på min dörrtrapets var visst mums.
Vad: Såg att det låg lite svart ludd nedanför trapetsen. Tänkte inte mer på det utan undrade om jag fått med mig nått bös utifrån. Till slut går det upp för mig men då är trapetsen inte så snygg längre..
Kostnad: Tvingas skämmas över att jag numera har strumpor om stoppningen. Eloy verkar däremot nöjd. Nu kan han hänga i strumporna så att alla som är här inte missar det.2012 10 09

Bus: Äta upp scrollern.
Skada: Jodå musen funkar fortfarande, men att scrolla är lite svårt.
Vad: Det här var verkligen ett sånt där, "blond moment". Ser ju att Eloy leker med musen, tänker, ingen fara den är ju i hårdplast. Men nope, scollern är jättemjuk och lätttuggad.
Kostnad: 100:-2012 10 05

Bus: Stjäla godis från matte.
Skada: Kola klet på datorstol och i soffan.
Vad: Nope det gick inte att ha en skål med fruktkolor framme och tro att detta inte skulle locka Eloy. Kola var visst hur gott som helst. Tyvärr smetade det in hans näbb och någonstanns var han ju tvungen att göra ren den.
Kostnad: Städa, städa, städa.2012 09 26

Bus: Ännu en klocka...
Skada: Nope den höll inte...
Vad: Tycker Eloy ser lite stolt ut över sig själv och var iaf snabbt nere på golvet efteråt och åt upp två utav visarna.
Kostnad: Mer personlig och ovärderlig i pengar. Står nu i ett skåp och bara ser trasig ut.2012 09 21

Bus: Se vad jag kan välta för olika saker.
Skada: Skål, kinesiskt porslin gick i några bitar.
Vad: Fråga Eloy exakt hur det gick till, men innan den föll i golvet så var den hel. Glömde tyvärr bort att ta en bild innan jag lagade den.
Kostnad: Ca 500:- Och en tuff uppgift att försöka limma ihop något med en väldigt nyfiken papegoja på axeln. Ja ni ser ju det dåliga resultatet. Är iaf glad att jag lyckades undvika att limma fast mig själv och Eloy i skålen.2012 09 21

Bus: Se vad jag kan äta för olika material.
Skada: Stearinljus och ljusstake (1700- tals vas).
Vad: Bara någon dag innan så hade Eloy vält ljusstaken så att den gick itu, se pil. Det är bara en idiot som fortfarande låter den stå kvar framme.
Ser iaf Eloy sträcka på sin hals och öppna näbben o ta en rejäl tugga på ljuset. Givetvis blir han rädd och flyger därifrån med tuggan i näbben när jag skriker till på han. (med andra ord, gör inte så!!) Han äter upp den biten kan lyckats fly med eftersom han tror att jag med vill ha den när jag sträcker mig efter han. Självklart har han valt ett högt ställe att landa på där matte inte når han.
Kostnad: Ca 800:- och en halv hjärtattack på matte tills hon googlat att stearin var ofarligt, trots det så står nu ljuststaken i skåpet utom räckhåll för Eloy samt alla andra enligt matte trevliga ljustakar man han ha framme. Fördel: Här är extremt lättdammat nu, men slår man ut den totala städtiden sen Eloy flyttade in så ligger det ändå klart på minus.2012 09 21

Bus: Se vad jag kan äta för olika material.
Skada: Tavelram.
Vad: Eloy blev jättetyst i v-rummet och jag hade inte lärt mig läxan utan trodde att han hade somnat. OBS! En tyst papegoja är en ätande papegoja!
Kostnad: 85:-2012 08 29

Bus: Se vad jag kan äta för olika material.
Skada: Kabelbrott.
Vad: Det gick så fort, tog bara nån sekund och inte hann jag stoppa han heller.
Kostnad: 300:-2012 08 29

Bus: Se vad jag kan välta för olika saker.
Skada: Allt höll.
Vad: Givetvis så fattade Eloy att han gjort nått dumt och drog direkt efteråt.
Kostnad: Städa, städa, städa.2012 08 14

Bus: Se vad jag kan äta för olika material.
Skada: Mitt fina BT head-set.
Vad: Innan jag hann begripa att Eloy hur lätt som helst kunde äta upp fodret så var det försent..
Kostnad: 1500:-2012 08 14

Bus: Se vad jag kan äta för olika material.
Skada: Tangentbordsknappar.
Vad: Eloy blev väldigt intresserad av t-bordet så jag gav han ett tipp-ex block. Var tvungen att gå på dass. Väl åter så saknades några knappar på mitt dyra gaming t-bord.
Kostnad: 1500:- + ett tipp-ex block.2012 08 14

Bus: Se vad jag kan äta för olika material.
Skada: Scanner funktion.
Vad: Innan Eloy åt upp kabeln så kunde jag scanna negativ med scannern.
Kostnad: 500:-?2012 08 14

Bus: Ny lek, se vad jag kan slänga ner på golvet.
Skada: Klocka och golv.
Vad: Hade ingen aning om att Eloy så lätt kunde kasta ner klockan från 1.5 m höjd. Hade heller ingen aning om att den kunde göra så stora märken i golvet eller att jag skulle sakna klockan.
Kostnad: Svårt att säga kostnad för ett gammalt ur och en fin fiskbensparkett.